HTML

Ostoba filmek

Ezen az blogon az ostoba szörnyes, akció filmekről írt humoros, szarkasztikus leírásim lesznek összegyűjtve, remélem sokak örömére.

Friss topikok

2010.12.29. 10:49 TrashFan

Kommando-avagy az osztrák gyilkológép szétcsap a terroristák között

Azt hiszem ez az a film, amelyhez mindenféle hosszabb bevezető megírása teljesen felesleges, hiszen mára már egy klasszikussá érett filmről van itt szó kérem szépen.

Osztrák gyilkológép barátunk ezúttal valahol a Sziklás-hegységben él visszavonultan John Matrix néven. Belefáradván abba, hogy komplett hadseregeket számolt fel egymaga, békésebb életre vágyik, amit a természetben vél megtalálni. Kislányával él itt boldogságban.
Ez a napja is úgy kezdődik, mint mindegyik. Éppen elmegy fát vágni, és öles léptekkel hoz is le egy közepesebb méretű mamutfenyőt a vállán, miközben a felsőtestén művészien csillog a napfény, hogy a nőknek is legyen a filmben valami látnivaló. Miután felhasogatja kis darabokra, amik egy jól fejlett pékségnek 2 hétre elég tüzelőt adnának, megérkezik a helikopter, mert, baj van!
Igen, John egykori társait keményen levadássza valami gonosz fickó. John egykori főnöke hozza az örömhírt, meg két dzsiájdzsót is magával, hogy megvédjék Johnt. Na persze sejthetjük, mekkora sikerrel. Merthogy, amint felszáll a helikopter, azonnal megindul az ostrom! Igen, a galád csávók máris rátörnek John vityillójára. A két dzsiájdzsót le is lövik, de John persze karcolás nélkül megússza, hiszen kiszagolja az ellent, mert a szaglása felveszi a versenyt a legjobb ebekkel is.
Miután van neki egy ilyen nagyon spéci fészerje, ahol kézi atombomba vetőt, plazmaágyút meg mindenféle ilyen okosságokat tárol, felfegyverkezik, és rohamra indul. A galád csávók elviszik a lányát, de John nem ijed meg. John nem esik pánikba, hanem egy ilyen soktonnás dzsipet lazán begurít, és már szlalomozik is le a hegyoldalon a csávók után. Pechje van, mert elkapják!
Itt végre alaposan megismerjük Bennettet, aki ilyen ultra kemény kommandós csávó. Van neki egy Rambo-tól elvett kése, meg ilyen műanyagból készült láncingje is. A gonosz csávó fél Johntól, ezért a kínzáshoz ilyen nagyon komoly láncokkal kötözik meg őt, ami egy medvét is fogva tartana, de azért nem biztos, hogy Johnt megállítja. A lényeg, hogy nagyon komoly zsarolást vezetnek elő a gonoszok, és Johnnak azt kell tennie, amihez ért. Szarrá rúgni sok száz segget.
Miután John a repülőről megszökik nagyon trükkösen, egyből csak a bosszú kezdi foglalkoztatni. Üldözőbe veszi azt a buzi öltönyös törpét, aki be is ül egy sárga Porscheba (amiről később sok trükk kiderül).
Szerencsére arra jár a néger csajszi, akit elkap John, és miután fél kézzel egyetlen mozdulattal kitépi az egyik ülést, már be is indul az üldözés. A csaj roppant mód idegesítően sikoltozik, ezért John elviszi plázázni, Itt aztán végre összeütközésbe kerül a kis törpével, akit Sullynak hívnak. Sully bemenekül egy ilyen nagyon komoly telefonfülkébe, azt hiszi, az megvédi. A balfasz. John tövestül-kábelestül kitépi az egész cuccost, és szétdobálja. Mivel a rend éber őrei is előkerülnek, Sully elmeneküld, de sebaj, legalább van motiváció az újabb autós hajszára. Itt aztán kiderül, hogy ez a Porsche ilyen prototípus lehet. alighanem valami titkos UFO technika is lehet a dologban, mert a járgány mindig megjavítja önmagát. De ez is kevés, John példát statuál Sullyn.
John elindul, hogy a néger druszáján is igazságot tegyen. Itt egy hihetetlen komoly tervel lepi meg a nézőközönséget, amivel a négert is átveri, és máris jön a bunyó. John azt hiszi, hogy a néger ilyen vámpír csávó, egyből egy asztal lábára dobja a csávót, aki kiszenved.
John ezután elviszi a csajt bevásárolni. Fognak egy ilyen nagyon komoly markolót, amelyik teljesen véletlen ott parkol a fegyverbutiknál, hátha valaki éjjel le akarja szaggatni a rácsokat. Rendes tulajok ezek, gondolnak a betörőkre. John nagyjából összeszed annyi fegyvert, amennyi kb Észak-Koreának lehet, és megy kiszabadítani a lányát. Igaz, a zsaruk elkapják, de az nem baj, mert a csaj segít neki. Lazán egy rakétával szétlövi a rabszállítót, és John, mintha a helyi Burger Kingből sétálna ki, lazán előmászik a roncsokból.
John eljut a kikötőbe, ahol teljesen természetes, és senkinek sem tűnik fel, hogy egy magánhadsereg állomásozik ágyúval, harckocsival, Imperial II-es csillagrombolóval. Végül is semmi szokatlan nincsen ebben. John megtudja a helyet,a hová mennie kell, hogy lezúzzon vagy félezer katonát. Ellopnak egy hidroplánt, és betámadják a szigetet.
John mindenféle színű festéseket ken magára, amitől nagyjából olyan komoly rejtőzést kap, mint a Predator, és elindul, hogy felszámolja a helyi dzsiájdzsókat. Egyből elaknásít egy kisebb városnyira való épületet, mindeközben azért késsel is végez vagy féltucat emberrel. Hatalmas robbanásokkal hozza a helyiek tudtára: Kitört a 3. Világháború, mert Matrix megérkezett! Johnt többen lövik, mint annó Sztálingrádnál a németeket, de senki sem találja el őt, ellenben ő korlátlan mennyiségű embert tud megölni másodpercek alatt. Extradimenzionális hevederes csúzlijában minden kilőtt lőszer kettő lőszert generál, így aztán semmi esélyük a csókáknak.
Persze ha lőszerhiány lép fel, akkor sincsen baj, mert a helyi kertésznek a vityillójában van vasvilla, meg machete, meg fűrészkorong, amivel ki lehet gyomlálni az ellent.
John végre bejut a házba,m ahol először a gonosz diktátorral, és az ő soha-ki-nem-fogyó shotgunjával találja szembe magát. Miután vagy 15 lövéssel sem találja el Johnt, tudja, hogy itt a vég, és rájön, hogy mekkora balfasz volt, hogy kikezdett vele. de késő bánat, hulla gondolat, a kis gonosz diktátor megdöglend.
Már csak Bennett van hátra. Kis kergetőzés után az alagsorban kezdődik a nagy harc. Ütik-vágják egymást, Johnról kiderül az is, hogy a bőre azbesztből van, mert egy laza csuklómozdulattal lekap egy pár száz fokos kazánlemezt, és azzal hárítja Bennet csapásait. Mondjuk felmerült bennem a kérdés, mi a ráknak egy trópusi vidéken ekkora kazán? Na mindegy. Persze semmi esélye sincsen Bennettnek. Miután Bennett felvesz egy kis plusz feszültséget a helyi trafóból, ami persze neki nem árt, csak használ, egészen megtáltosodik. De a végén hiába, mert John a klasszikus szállóigével egy jól megtermett gőzcsövet hajít bele a mejjébe.
Miután több száz embert megölt, egy kisebb várost rommá tett, kislányát felkapva elvonul a naplementébe a tengerparton. Újabb ostobák tanulták meg, az osztrák gyilkológéppel nem lehet szarakodni!

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ostobafilm.blog.hu/api/trackback/id/tr842545702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása