HTML

Ostoba filmek

Ezen az blogon az ostoba szörnyes, akció filmekről írt humoros, szarkasztikus leírásim lesznek összegyűjtve, remélem sokak örömére.

Friss topikok

2010.10.13. 10:31 TrashFan

Revenge of the Ninja-avagy a dugóhúzó ninja kalandjai

Ma egy újabb ninjás gyöngyszemet veszek elő a kifogyhatatlan tarsolyomból.

Hát igen, a ninjaságból sosem elég. Ezek a kis mindenféle színű pizsamákban ugrabugráló alakok valahogy megragadták a 80-as években az emberek fantáziáját. A kis sárga ninja csávók közül Sho Kosugi lett a legismertebb mifelénk. Na de nem szabad elfelejtkezni ám a fehér bőrű nagy ninja mágusokról sem! Mert ez a ninjaság terjedt ám, mint a kolera, és mikor elérte a fehér lakosságot, meg is fertőzött pár csávót. Élükön ugyebár a bajuszos honfoglaló ninjával, Franco Neroval. De ott van Dudikoff, meg Bradley meg még pár ilyen csávó. Keith Vitali kihagyhatatlan a sorból, és persze Arthur Roberts mert mint majd nemsokára látjátok, ő a legnagyobb fehér bőrű ninja mágus!
Sho és Arthur nagy haverok a sztori szerint. Sho egy ilyen nagyon régi, Ádám-Éva időkig visszavezethető nagy ninja család utolsó felnőtt férfi tagja. Valahol japánban éldegél egy ilyen nagy, az ő nagy ninjaságát méltóképpen kifejező pagodában kis családjával. Tudod, ilyen feleség, meg kölök, meg nagyika. Na persze a nagyika nem ám az a mindenféle ilyen lekvárokat meg befőtteket meg koviubit készítő nagyi. Mert hamar kiderül ám, hogy ez a nagyika is ilyen ninja cuccost tanult, és ő is ismeri a nagy ninja technikákat. Tudod, köpőcsövezés, meg ugarabugrálás mindenféle módon.
Szóval szegény Sho családját egy galád ninjaklán rögtön kivérezteti a film elején. Hatalmas rohammal indulnak a pagoda ellen, mint a németek annó a keleti fronton. Szegény családját fel is számolják, csak a csecsemő gyerkőc meg a nagyika éli túl. Na persze ezen begerjed, és egyből bemutatja az ő nagy ninjaságát. Kb fele annyi idő alatt, amíg az ellenfél leöli a családját, ő végez vagy 20 ninjával.
Itt egyből bemutatásra kerül az egyik halálos ninja technika, az árnyékolás/ugrabugrálás. Tudod, miközben a haverjaid megtámadják Sho-t, te addig a háttérben 2 percig árnyékolsz meg ugrálsz, majd mikor levágta a haverjaidat, te is odamész meghalni. Mondtam, hogy halálos technika nem? A nagy mészárlás után átköltöznek az Államokba.
Na persze az élet itt sem könnyű egy nagy ninja mágusnak. Mert Arthur, a gonosz ninja csávó galád terveket szövöget. Összeütközésbe kerül a helyi maffiával főnökével, aki olyan nagy csávó, hogy személyesen megy el levenni az infót a helyi Hősök terére. Mert persze az első szaros, guberáló koldus tudja azt, amit a nagy maffiafőnök nem. Hogy mikor jön kokó szállítmány és kinek.
Arthur nagyon megharagszik a főnökre, és kinyírja az egyik rokonát. ekkor már kiderül, miért ő a legnagyobb ninja mágus, mert itt fellebben a fátyol két csodás képességéről is. Az egyik, hogy van neki egy ilyen extradimenzionális kis tatyója. Tudod, ez ilyen kb 50x20 centis sporttáska, amibe ő azért egy komplett ninja fegyverarzenált rejt. Belefér a kardja, a pizsamája, meg az összes ilyen trükkös ninja fegyver, még a másfél méteres bot is, de talán ha sokáig kotorásznánk benne, egy Leopard 2-es harckocsit is találnánk. Aztán az is kiderül, hogy a csávóba ilyen Catepillar présgép is bele van építve. Mert ad egy mellporost az áldozatának, és utána a boncolás megállapítja, hogy a csontja porrá vannak zúzva. Kemény a csávó na. Nem mellesleg hipnotizálni is tud másodpercek alatt, annyira igéző tekintete van. Hipnotizálja is a nőjét, hogy nosza, kapja el Sho kölkét.
Sho fia azonban nagy ninja. Nem olyan könnyű őt elkapni! Számtalan kegyetlen ninja technikát ismer. Az egyik legkomolyabb az ilyen "négykézláb fejjel belerohanás a zárt ajtóba" technika. Ez annyira titkos, és annyira kemény, hogy csak nagyon ritkán merik még a ninják is használni!
De persze a nagyinak is van nagyon komoly ilyen technikája. Ő a ninja fiatalító technikát ismeri. Ez ilyen fiatalító technika, mikor szaltózgat a nagyi, meg ilyen olimpiai talajgyakorlatot mutat be, 20 évessé fiatalodik, de amit abbahagyja, megint 70 lesz. Persze meghal.
Sho meg miután betörtek hozzá, és a fia eltűnt, nyomozásba kezd a rendőr haverjával. Miután Poirot-i lángésszel van felfegyverezve, első útja egy játszótérre megy, ahol a Vilidzs Pípülnek öltözött galeritól kéri számon az eseményeket. A balfaszoknak kb annyi közük van az egészhez, mint Dukai Reginának a kvantumfizikához, de legalább egy lehetőség, hogy laposra verjék a galerit és így újabb 10 perc megy el a filmből. Itt aztán kiderül Sho-ról, hogy a nagy ninja mágusság mellett alighanem okleveles borbély is, mert a harci legyezővel a bajuszos galeritagot szépen megborotválja hab nélkül.
A végső ütközetre aztán a a maffiafőnök toronyházában kerül sor. Sho kihasználva a ninja bujkálási technikákat, az ilyen száraz kóró mögött láthatatlanul fényes nappal elbújva kijátssza az őröket. Arthur újabb trükköt vet be, mert neki egy komplett Black&Decker ütvefúró van az íjába beleépítve.
A nagy csata a háztetőn zajlik. Arthur ilyen mindenféle trükköket és rejtőzéseket és a semmiből előtűnést mutatja be. Alighanem az Alienek is tőle kértek tanácsot, hogyan ugrabugráljanak rá Hicksékre észrevétlen. Na végső nagy kardpárbajban eldől minden. Miután Sho Arthur mellé szúr, trükkösen kihúz egy dugót, amitől Arthurból kb 40 liter ilyen piros cuccos folyik el. A csávó ezt már sokallja, így nem csak a tervei dőlnek dugába, hanem ő maga is, mi meg gyönyörködhetünk a piros festék művészi, szecessziós stílusú kifreccsenésén. A végső ölelkezés és hepi end alap.

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ostobafilm.blog.hu/api/trackback/id/tr282367519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eztskubizd 2010.10.14. 20:12:19

szerintem ne eroltesd ezt :)

TrashFan 2010.10.14. 20:16:40

Ha nem tetszik, nem kell ám olvasni:) Mint az első postban írtam, sokan kérték, hogy egy blogba rakjam össze az ilyesmi írásaimat, és ez a blog főleg nekik készült, nekik tetszik:)
De hát nem tetszhet mindenkinek, így lehet, hogy csalódást okozok, de folytatom:)

Babjanka 2011.07.05. 20:51:39

Én már előre látom az ilyen harcolós filmek jövőjét..most a 14 éves Hanna nevű tökéletes orgyilkos lányka van soron (nem tudom milyen a film, nem láttam még) de eljön még az idő mikor a film imígyen kezdődik:

"A nevemet még én sem tudom...hat éves vagyok...két éve szereltem le az amerikai különleges egységtől....A szüleimet 10 éve lemészárolták...még ma is a gyilkosokat keresem..."

00722kiss 2011.09.23. 12:06:25

imádom ezt a filmet,nagy kedvenceim közé tartozik,meg is van kazettán magyarul,és a film zenéi is jók!

00722kiss 2011.09.24. 11:03:15

figyelj TrashFan,van egy másik Sho Kosugi-s ninja film is,leértékelnéd?A címe:Ninja III - The Domination.Fent van a Youtube-on,sajnos angolul,de majd így írd be a keresőbe hogy: www.youtube.com/watch?v=qLsTxSVebTI
süti beállítások módosítása