HTML

Ostoba filmek

Ezen az blogon az ostoba szörnyes, akció filmekről írt humoros, szarkasztikus leírásim lesznek összegyűjtve, remélem sokak örömére.

Friss topikok

2011.01.04. 16:27 TrashFan

Tudományos percek: A krokodil

Úgy döntöttem, indítok egy olyan rovatot, amely lerántja a leplet, a sok féligazságot és tudományos tévedést derék szörnyeinkről, akik szerepelnek ezekben a filmekben. Sok természetfilm, tudományos folyóirat foglalkozik ezekkel a jószágokkal, de mind szörnyű tévedésben van, mert ezekről a lényekről az igazságot kendőzetlenül csak a szörnyes filmek tárják fel! A tudományos természetfilmek nem véletlen takarják el előlünk az igazságot, mert az borzasztó, rettenetes!

Elsőként mindjárt egy igazi szörnyes film kedvencet vesézünk ki, a krokodilt. A krokodil gyakori vendég a szörnyes filmekben, számtalan módon és helyszínen terrorrizálja a lakosságot, elsősorban az USA-ban, ami annál is furcsább, hogy a Missisipin meg a floridai mocsarakon kívűl nem nagyon élnek. Persze ez nagy hazugság! Ezek az állatok az USA-ban bárhol megjelenhetnek, akár még a városi csatornahálózatban is, ami annál furább, mert egy baszott nagy krokodil nem tudom, hogy él meg 20 dekás patkányokon.

Megjelenését tekintve minimálisan 10 méteresek, ami meglepő, hiszen az áltudományos magazinok szerint a legnagyobb nílusi példányok sem nőnek nagyon ekkorára, csak 1-2 kivételes példány. No de az USA-ban, ott aztán ez a legkisebb méret, de előfordul 35 méteres böszme jószág is. Na igen, biztos sok hamburgeren meghízott emberen nőnek ekkorára. Jellemzőjük, hogy kevlárt is felülmúló páncélzat borítja a testüket, amiről nem csak a gépfegyverek lövedéke pattan le, de még a rakéta és a gránát is. Természetesen igen jól tűrik a tüzet is, de a szájukba tett bomba a gyengéjük, ezt igen nehezen bírják.

Életmódjukat tekintve képesek bármennyi embert felkajolni röpke órák alatt, ami azért furcsa, mert nem értem, akkor a városi csatornákban szocializálódott kroki hogy a fenébe nem hal éhen, míg végre kimászhat a felszínre embereket enni. Ami furcsaság még, a legtöbb krokodil csak embert hajlandó enni, hiába van más jószág is a közelben, ők kifejezetten a kevés húsú embert részesít előnyben pl egy jól fejlett sertéssel szemben. Gyakran bedühödnek, és ilyenkor irányt vesznek a legközelebbi település felé, hogy ott vezessék le a felgyülemlett agressziójukat, ahol aztán rendszeresen meghalnak. Lehet, hogy ez egyfajta öngyilkossági hajlam náluk.

Nagyszerű vadászösztönük van, mert egy bazi nagy tóban is mindig pont ott vár az áldozatára, ahol az éppen fürdeni fog, legyen bármekkora a tó. De ez igaz a több száz kilóméteres csatornarendszerre, ha lemászik valaki, az biztos, hogy a krokodil mellé mászik le. Hiába na, csodás lények. Ráadásul minél nagyobb egy krokodil, annál jobban rejtőzik. Lopakodási képességei pedig szintén a méretével arányosan növekszik. Hiába 30 méteres és 50 tonnás, úgy mögéd lopakodik, hogy te már csak azt veszed észre, hogy kettéharapott. Persze minél kisebb egy krokodil, annál könnyebb kiszúrni.

Nehéz előlük elmenekülni, mert bár a tudományos filmek szerint a vízben sokkal fürgébbek, ez nem igaz. Ezek a lények a szárazföldön sokkal veszélyesebbek, bár két típusuk van. Az egyik a csatornából kimászott, az csak sétálni tud lomha tempóban, de a vadonbéli...na az egy gepárdot megszégyenítő tempóval képes még egy autót is utólérni, szóval csak okosan!  Ha nagyon felbőszítik, a nagyobbak képesek helikoptereket is lerántani.

A legbiztosabb menekülési módok azok, amikre nem is gondolna az ember. Ha jól bekened magad szúnyogriasztóval van rá esélyed, ha lenyel, ki is hány és megúszod élve, de az is jó megoldás lehet, ha leköpöd, mert néha ettől is békén hagy. Jó tudni, hogy ha felbőszíted, akkor utánad megy akár más városba is, valószínűleg az ottani csatornában élő krokodillal veszi fel a kapcsolatot, hogy megtudja a holléted és bosszút álhasson rajtad.

Egyszóval a krokodil messze nem az a jámbor élőlény, amit a tudósok elénk tárnak. Gonosz, ravasz, bosszúszomjas és okos élőlény, aki ráadásul bármelyik békés kisváros melletti tóban megtalálható, és évekig képes kajálás nélkül bújkálva kifejlődni, hogy meglepetésszerűen kezdjen el embereket benyammogni. Szóval csak óvatosan!

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ostobafilm.blog.hu/api/trackback/id/tr922560278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása