HTML

Ostoba filmek

Ezen az blogon az ostoba szörnyes, akció filmekről írt humoros, szarkasztikus leírásim lesznek összegyűjtve, remélem sokak örömére.

Friss topikok

2011.03.29. 21:07 TrashFan

2012 Szupernóva-avagy a világvége Asylum módra

Valahogy az eddigi munkásságomból hiányoztak a katasztrófafilmek, inkább a szörnyes és az akció hülyeségekről szoktam írni. pedig hát ugye a katasztrófafilmek is igen komoly tárházát jelentik a baromságoknak. Hihetetlenül ostoba párbeszédeket képesek ezekbe a filmekbe oltani.
Ráadásul komolyan kezdem a gatyámat összepiszkítani, hiszen közeledik 2012 és egyre több dokumentumfilm kerül elő erről a jeles évről. Még jó, mert a kormányok nem árulják el nekünk a rémisztő igazságokat!
Szerencsére Asylumos barátainkat nem köti a titoktartási fogadalom, meg ilyen mindenféle nagyon komoly véreskük, így aztán ők bemutatják nekünk az igazságot. Miszerint is egy szupernóva közelít felénk.
Na persze akiknek van némi fogalma a csillagászathoz, már itt felvonják a szemöldöküket, de erről majd később. Szóval adott a nagyon komoly, és sosem látott konfliktus helyzet, miszerint is kis bolygónk is véget ér, mint a '60-as évek végén a gombafrizura, hacsak....hacsak a seggükön tojáshéjat viselő nagyszerű tudósbácsik és nénik ezt meg nem akadályozzák.
Főhősünk-zseniálisan elnevezve, hogy egyből tudjuk, ő ilyen nagyon komoly tudós-Kelvin egy nagyon komoly tudós csávó. Órákig képes ilyen mindenféle nagyon jól fejlett grafikonokat elemezni, hogy az X tengely színuszkoszinuszosan konvergál a bétalafagamma sugárirányban az Y tengely irányában. Szóval nagyon nagy koponya.
Ráadásul a hihetetlenül egyedi forgatókönyvnek hála van neki egy kis családja, akikért most nagyon komolyan megvív a szupernóvával a'la d'Artagnan. Van egy felesége, meg egy szúrni való leánykája. Szóval a személyes motiváció is adott.
Na mikor felfedezik ezt a szupernóva dolgot, egyből nekiállnak terveket kiagyalni. elhangzanak ilyen remek mondatok, hogy aszondja "ha ideér x óra múlva a szupernóva és felrobban akkor nekünk végünk". Ja...az nem baj persze, hogy a szupernóva nem robban fel, mert a szupernóva egy felrobbant csillag elnevezése, de hát spongyát rá. Tudósaink összeülnek, és mivel együttes IQ-juk felér egy marék rozzsal, egyből el is készül a terv!
Nagyon egyszerű megoldani ezt a gondot....csak atombombákat kell az űrben felrobbantani, és az majd felfogja a szupernóvát. Ő...nem, nem csak te nézel ki értetlenül a fejedből. Mindenesetre tudósaink mint holmi mantrát ismételgetik ezt az elképzelést. No persze Kelvin barátunk ő kicsit ellentmond a dolognak, hogy hol is kell robbantani. Mondanom sem kell, az orosz meg a kínai tudóslányka más véleményen van. Nem lövöm le a poént, kinek lesz igaza.
Közben Kelvin kis családja útnak indul a családfőhöz, de közben kitör a vihar. Ilyen nagyon komolyan fejlett villámok csapkodnak minden felé, annyira komolyak voltak, hogy attól féltem, engem is agyon üt az áram, olyan komoly a villámlás. Így aztán nem is jutnak el apukához. Apuka persze kitalálja, hogy bújjanak el a közeli barlangban, amit csak ők ismernek.
Iszonyatos drámázások közepette vonulnak a barlang felé, olyan komoly a dolog, mint a régi népvándorlások. Körülöttük persze minden felég, szétesik, ők nyomulnak megállíthatatlanul, mint a német páncélosok annó Franciaországban.
Ráadásul jujj....bajok vannak a tudósok bázisán is, mert valaki elkezdi öldösni a népeket. Mielőtt elélveznék azt gondolva, hogy valami szörny bukkan fel, hogy feldobja ezt a blockbustert, kiderül, hogy nem az. A kis kínai csajszi, aki persze okleveles ninja is a mozgáskultúráját elnézve, úgy dönt, neki más tervei vannak.
Mert ő főleg Kínát akarja megmenteni. Arra persze nem gondol a kis Iq betyár lányka, hogy az egész bolygó elpusztulása alighanem Kína végét is jelenti. Persze nem biztos, biztos a Himalájában ilyen baszott nagy űrbárkák már készen állnak.
Mindeközben persze látjuk, hogy közeledik a szupernóva, ráadásul a bolygók is pont együttállásban vannak, mert szépen egyenként elpusztulnak. ezeket a jeleneteket valami National műsorból vághatták ki.
Közben egy ilyen nagyon komoly Casio kijelzőn nézhetjük, másodpercre pontosan mikor csap be a rosszaság. Prsze Einstein óta tudjuk, az idő relatív, így aztán az utolsó 10 másodpercek kb 10 percig történnek.
A végén persze felrobban a sok atombomba, a föld megmenekül, és a kis család is tud egyesülni. Olyan érzelmek, olyan forróság van abban az ölelkezős jelenetben, hogy a szobámban a növények kiszáradtak tőle.
Ismét megmenekült hát a Föld, már csak az agyunkat kéne ezek után valakinek megmentenie, mert az agyhalál garantált.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ostobafilm.blog.hu/api/trackback/id/tr502783265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biscuit 2011.03.30. 17:05:54

Véleményem szerint tehetségtelen vagy, de nagyon, viszont a kritikák, ill. beszámolók hatalmasak! :) (csak kevés van belőlük!!)

Lájkojj ha egyetértesz! :P
süti beállítások módosítása