HTML

Ostoba filmek

Ezen az blogon az ostoba szörnyes, akció filmekről írt humoros, szarkasztikus leírásim lesznek összegyűjtve, remélem sokak örömére.

Friss topikok

2011.07.13. 07:57 TrashFan

Amikor megállt a Föld-avagy Neo és a takonylabda kalandjai

Mikor elindítottam az Ostoba filmek blogomat, már akkor tudtam, hogy egy cikket egyszer ennek a filmnek nevezett hulladéknak is muszáj leszek szentelni. Mert bizony nem járja, hogy csak és kizárólag neve nincs stúdiók agyatlan szörnyes és akció no és persze katasztrófa filmjeiről írjak. Igazságtalanság lenne ez a nevesebb stúdiókkal és gyártókkal szemben, hiszen gyalázatosan ostoba filmeket bizony ők is képesek kiokádni magukból. ez a film pedig tökéletesen jó példa erre.
Ráadásul az hagyján, hogy ez a film hihetetlenül ostoba, és méltán van helye a blogomon, de még mellé némi mondanivalót is megpróbáltak belesűríteni a műbe. Na de mivel egy igazi agyhalál filmmel van dolgunk, természetesen ez sem jött össze. Hogy miért nem? Lássuk....
A film bevezetőjét kihagyom, mert nem érdekes, vágjunk bele a lecsóba.
Egyből megismerjük egyik főhősünket, aki ilyen nagyon nagy koponya a mindenféle ilyen jól fejlett baktériumok meg férgek vizsgálatában. Ezekről órákat tud beszélni, elemezni, hogy milyen csodálatos lények, mert még a kénsav sem oldja fel őket, ellenben a nukleáris hasadóanyag az kifejezetten otthonos nekik. Tudós lánykánkat Helennek hívják, és, hogy politikailag korrekt legyen, egy fekete kissrácot adoptált természetesen. Hiszen ez olyan emberséges film tudod.
Helen éppen hazaér, mikor hű de rejtélyes telefont kap, hogy minnyá ott vannak érte. És igen! Abban a pillanatban már kopognak is. Hű, beleborzongtam a misztikumba, ami ebben a nyári kánikulában nem gyenge dolog! Mivel egy egész nőt kell begyűjteniük és biztosra akartak menni a hatóságok, egy komplett hadsereget küldtek érte. Még jó, hogy a Missouri csatahajót, meg a Nimitz hordozót nem küldték oda, hogy tuti legyen a dolog. Helent magukkal viszik a nagyon komoly bázisra.
Itt mindenféle marha nagy koponya gyűlt össze, olyan hihetetlen tudástár, hogy mikor a fő okostóni bejelenti, hogy egy ilyen repülő izé közeledik elképesztő sebességgel, csak ilyen hűha, meg hümmögésre telik nekik. Ja, ezt én is tudnám produkálni. Mivel a valami nem normális röppályán mozog, így kiszámítják, hogy pont Manhattenbe fog földet érni. Bár, hogy mi alapján számolják ki, mivel nem a gravitáció által mozgatott pályán haladnak...na de mindegy. Ráadásul mivel ezek ilyen marha okos tudósok, akik arról vizionálnak, hogy a becsapódás mindent elpusztít, természetesen a leglogikusabb lépésként azonnal, még a becsapódás előtt Manhattenbe mennek. Biztos szuicid hajlamú a brigád.
A lényeg, hogy nemsokára egy ilyen marha nagy zöld takonylabda érkezik kedvenc Central Parkunkba. De mielőtt még felizgulnánk, hogy a Massza új feldolgozását látjuk, és legalább lesz valami izgalom, nem ez történik. Mert egyszer csak kilép a takonyból Neo, akit fajunk egyből a megszokott módon üdvöli, azaz jól irányzott lövéssel leterítik a marháját. De úgy kell neki, a jóságos elnök bácsi nem hívta őt meg vacsorára, minek jött hívatlanul!? ebből aztán majd tanul! Aztán egy ilyen böszme nagy fém robot is kiszáll a takonyból. Nem, nem is a Transformers-t látjuk. Ezt a robotot ilyen nagyon komoly küklopszról mintázták, mert amellett, hogy szarul néz ki és böszme nagy, van neki egy ilyen jól fejlett piros szeme, ami nagyon tud világítani.
Egyből hatalmas tanácskozás meg operálás indul, hogy akkor most mi a fene is zajlik? Itt ilyen mindenféle áltudományos maszlagot hallanánk, mintha Kiszel Tündi próbálná elmagyarázni nekünk a Speciális Relativitáselméletet, olyan zagyvaság az egész. Szerencsére Neo barátunk magához tér, semmi komoly baja nincsen. Akkora kő esett le a szívemről, hogy majdnem agyon nyomta a lábfejemet.
A jóságos elnök bácsi képviselője meg egyből el kezd keménykedni, mint valami komoly gettó galeri harcosa. Azt hiszi, Neo ettől majd összekakkantja magát, de nem jön be a zseniális terv. Ha nem fapofája lenne, konkrétan kiröhögné a nénit. de mivel Seagal is hozzá járt mimikát tanulni, így csak néz ki nagyon bután a fejéből. Aztán gondol egyet, és simán meglép.
50 pece megy már a film, de még mindig nem tudjuk, hogy a takonyember mi a fenét akar szerény planétánkon. Közben a katonák beagresszorkodják azt a böszme küklopszopt, persze gondolhatjuk, mekkora eredménnyel. Meg persze Helen is összefut Neoval, és egy ilyen nagyon romantikus éjszakai autózáson vesznek részt. Közben én már majdnem elalszom az unalomtól.
De alighanem két főhősünk is így van ezzel, mert elindulnak az erdőbe. Gondoltam majs sütnek szalonnát, vagy valami ilyesmi, netán romantikus tevékyenységbe mélyednek, de hát nem. Ők is unhatták az eddigieket, mert végre történik valami. Jedi erővel Neo a posványból egy kisebb takonygömböt emel ki, amivel beiondítja a nagy takonygömböket a világ minden táján.
És igen! Végre egy óra unalom után megtudjuk, hogy a taknyok azért jöttek, hogy a Földet megmentség az emberiségtől. Ehez ki kel írtaniuk az egész bolygót. Teljesen logikus. Mi pusztítjuk a környezetet, a zseni idegenek meg elpusztítják az emberiséget, és vele együtt azt az élővilágot, amit tőlünk akarnak megmenteni. Micsoda zseniális, nagyszerű kapitális terv ez kérem! Hát nem látjuk át korlátolt emberi intelligenciánkal, hjogy mennyire zseniális?Hogy mi, ostoba, degenerált agyhalott emberek pusztítjuk a természetet? De nem baj, mert jönnek a jóság mennyei lényei az ürtaknyukban, és ennek a tervenek a segítségével nem csak minket, akik pusztítjuk természetet, hanem az egész boolygót sterilizálják. Köztük azt a természetet is kipusztítják, aminek az írtása miatt minket kipusztítanak. Hát kérdem én, nem zseniális ez? Utazgatnak a világegyetemben, és közben annyi eszük van, mint Dundikának.
De az őrület még csak ezzel a zseniális tervvel kezdődik igazán! Neo egyből megmutatja milyen jóságos, hogy miután azt a balfasz rendőrt kinyírja, ilyen nagyon komoly Gyurcsókos kézrátételes szisztémával újra éleszti, hogy aztán majd mikor mindenkit kiírt, újra meghalhassan a szerencsétlen rendőr. Közben a nagyon nagyon titkos bázison is baj van! Mert ez a böszme küklopsz átvrte a népeket, merthogy ilyen nagyon komoly kis miniatűr fémbnogarakból ál, amik elkezdenek felzabálni mindent.Itt van az Apokalipszis kérem szépen! A rovarok lezabálnak mindent, de olyan hülyék, hogy pl egy híd alatt simán el tudsz bújni előlük, mert annyi eszük nincsen, hogy oda is lekukkantsanak, hátha vannak finom falatok.
Neoról meg kiderül, hogy ilyen Gyurcsókosan nem csak embereket tud gyógyítani, hanem telefonhálózat szerelő szakvizsgája is van a Gyurcsóki egyetemről.
A női könnyekről meg tudjuk, hogy hihetetlen csodákra képesek a férfiembernél, de mostantól azt is tudjuk, hogy az ürlényekre is. Mert persze szegény Neo nem tudja tétlenül nézni, ahogyan Helen pityereg, és elhangzik a nagy párbeszéd, amit ki kell emelnem.....
-Ne pusztíts el mindket, kérlek!
-Meg kell tennem.
-De ne, ígérem, megváltozunk!
-Na jó, legyen!
Hát emberek, ez kész. Komolyan mondom, ilyen szintű zsenialitást csak az Asylum filmekben tudunk találni. Lehet, hogy ez is az, csak véletlen a Fox-hoz került? Na persze még a végén ott van a nagy megállításos jelenet, ahol a mi faarcú Neonk simogatja a takonylabdát. Hihetetlen drámai feszültség van, ami miatt a villámhárítóra kellett közvetlen kötnöm a tv-t. De aztán az utolsó előtti másodpercben megmenekül az emberiség, és a rovarok leállnak.
Mi, akik viszont megtekintettük, nem menekülünk a ránk törő agyhalál elől. Ez egy a sztorit és párbeszédeket illetően az Asylumot idéző film, csak több dollárból.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ostobafilm.blog.hu/api/trackback/id/tr723062471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása