HTML

Ostoba filmek

Ezen az blogon az ostoba szörnyes, akció filmekről írt humoros, szarkasztikus leírásim lesznek összegyűjtve, remélem sokak örömére.

Friss topikok

2010.10.10. 19:42 TrashFan

Pterodactyl-vagy a hormonzavaros denevérek akcióban

600 darabos agyatlan, ostoba trash film gyűjteményemnek van néhány olyan ékes darabja, amelyik valamilyen okból kiemelkedik a társai masszájából. Nehéz így írásban elmondani, melyik miért emelkedik ki, de a Pterodactyl bizony az egyik ilyen kiemelkedő darabja a kollekciómnak.
Mark L Lester letett már egy pár komoly filozófiai mondanivalóval megspékelt műremeket az asztalra. Elég csak a Kommandóbázis 1-2 zsenialitására gondolni ugyebár. De ő újat, merészet akart, egy igazi nagyágyút, a 2000-es évek Jurassic Park-ját, hogy ő legyen az évszázad Spelbergje. Így belevágott a Pterodactylba.
A történet persze még semmi extrát nem nyújt önmagában. A sztori szerint az örmény határon járunk, ahová pár idióta vízfejű kölök utazik a tanárjukkal meg annak a rágcsáló arcú szeplős nőjével valami iskolai ál-tudományos izé miatt. Persze Örményország faluja, ahol átmennek tisztára olyan, mint valami kellemes jódlizós osztrák falu, de biztosan csak osztrák menekültek lakják, akik a jólét elől menekültek ide.
Na szóval a cselekmény két nagyon komoly szálon is fut. az egyik a rágcsáló nő és a tinik szála, a másik meg a kommandósok szála. ez a kommandós szál olyan komoly, mintha valami Rémbó filmet néznénk. A főrémbót maga a főgangszta Coolio alakítja. Kurva hiteles a genya repper a kommandófőnök szerepében, kb annyira, mint Kiszel Tünde a Nobel bizottság elnökeként lenne.
Kommandósaink valami rossz arcú faszikra vadásznak az erdőben. Ezek az akció jelenetek olyan izgalmasak és vérprofik, mint annó a Szomszédokban, mikor Vágási Feri bánt el a komisz rossz arcú alakokkal a lakótelepen.
De ez mellékes, mert a lényeg itt az őshüllők elleni küzdelmen van. Mert hát itt az új évezred, és dínó mindig kell. De a T-Rex olyan unalmas már, így a pterodactylokat szabadítják szegény békés diákokra és az amcsi híró kommandóra. Ezek ilyen szárnyas ősmadarak, baszott nagy csőrrel meg ijesztőnek szánt visítással. Ezek szeretnek a magasból támadni, és bár akkorák, mint egy Boeing gép, meg visítanak mint egy éppen leszúrt sertés, sosem veszik őket észre, csak mikor már kettékaptak valakit. Mert, hogy ezek ilyet is tudnak. Ami már csak azért is meglepő, mert néhány helyen annyira látszik, hogy szar rajz lények, hogy szinte átlátszóak. Elviszik a delikvens felső részét, a lábak meg maradnak. Biztos nem szeretik a combot.
Amikor aztán a kommandósainkra támadnak a madarak, azok perezentálják is, hogy egy lakótelepi galeri jobban képzett harcosokból áll, mint ez az amcsi elit osztag. Elkiáltja magát Coolio, hogy fedezékbe, erre a jól képzett hírók nem a 10 méterre lévő fák közé futnak a levegőből támadó szárnyasok elől, nem, hanem leguggolnak a nyílt terepen, hogy ezeknek a nagy pulykáknak ne kelljen sokat fáradni a betevő falatért.
Persze az érzelmi szál is nagyon fontos! A tanár úr, meg a rágcsáló fejű szeplős nőci szeretik egymást. Szerencsére a színészi alakításukból úgy süt az egymás iránti lángoló szerelem, hogy egy jól képzett pék egy kisebb városnak elég cipót tudna sütni mellettük. Amikor a nőcit elrabolja az egyik ilyen ősgödény, már meg is van a személyes motiváció. Mert hát idáig a madarak csak alig három-négy diákot faltak fel, de a tanár teljesen hűvös maradt, mert hát tudja, a túlélés kérdése a higgadtság. De mikor a rágcsálót kapják el és viszik a fészekhez! Na az már sok. Puskát ragad és személyes bosszúhadjáratba kezd a madarak ellen.
Igen ám, de előttük a bazi nagy akadály! A madarak egy szakadék túloldalán raktak fészket, át kéne jutni. ekkor jön a megoldás, hogy fognak egy bárányt, rákötik a kötelet, és az ostoba hüllője majd átviszi kötelestől a bégető jószágot, és hoppá, már mehetünk is át! Igen, micsoda zseniális terv! De csak nekem jutott eszembe, hogy honnan a rákból szereznek a vadonban egy birkát, amiből kb annyi lehet a környéken, mint Fekete Pákó a "Magyar nyelv eredete és változási a középkor óta" című Nobel díjas elemezéséből? Na mindegy.
a végén persze nagy hepi end, mosolygás, ölelkezés. Az nem számít, hogy a teljes iskola kihalt, a kommandósok mind elvéreztek, nagy az öröm.
Az igazi trash hatáshoz kell, hogy a végén kiderüljön, mégsem minden oké, így hát mikor hőseink jól megveregetik egymás lapockáját, a mesteri sztoriíró az utolsó snittbe egy T-Rexet is belemaszatolt, aki abban a barlangban él, ahonnan a pterodactylok kimásztak az örmény vadonba. Na, hogy egy baszott nagy Rex hogyan fér el a barlangban, meg mit evett a koszos pókokon kívűl, azt nem nagyon tudom. De talán lesz egy második rész, ahol ezeket az égető kérdéseket kivesézik nekünk, addig meg tán a világ tudóstársadalma kinyomozza.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ostobafilm.blog.hu/api/trackback/id/tr32361110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása