HTML

Ostoba filmek

Ezen az blogon az ostoba szörnyes, akció filmekről írt humoros, szarkasztikus leírásim lesznek összegyűjtve, remélem sokak örömére.

Friss topikok

2011.04.21. 01:53 TrashFan

Ninja USA-avagy a low budget Amerikai Ninja

Amikor az ember már úgy érzi, hogy ninja filmek ismeretében már végre elérte a top kategóriát, mindig bele lehet botlani valami nagyszerűbe, valami zseniálisba. Mindezt azért tartom fontosnak kiemelni, mert bizony elbújva a szmötyi mélyén igen sok izgalmas ninja filmre bukkanhatunk a dicső '80-as évekből, ha kicsit keresgélünk.
Jelen recenzióm tárgya egy igazi '80-as évek minden ostoba akció-trash báját magán viselő zseniálisnak nem mondható, ám annál szarabb alkotás. Egy kicsit Amerikai Ninja érzésem van a filmmel kapcsolatban, persze annál is nagyobb celluloid takony ez.
Kérem szépen a ninják nagyon komoly és fontos részét képzik az emberiség misztikum iránti érdeklődését. Hát persze, hiszen ezek a nagyon titokzatos ninják mindenféle izgalmas és érdekes dolgot tudnak művelni, amiből szerencsére ebben a filmben egy jó adagot meg is mutatnak.
Szóval a film egy ilyen nagyon komoly in medias res kezdéssel máris az akció közepébe repít minket. Jön egy ilyen nagyon komoly ninja csávó, hogy a többi kis galád ninját leverje. Hogy pontosan miért, az baromira nem derül ki, de hát nem is ez a lényeg. Mert ninjánk előtt egy nagyon komoly akadály van, a fal. Persze egy ilyen jól képzett trükkös csávónak ez nem okozhat gondot, és ninjánk a zsebéből gyorsan előkap egy ilyen nagyon jól fejlett hordozható trambulint, aminek a segítségével már bent is van az erődbe. Na persze az erődöt egy ninja hadsereg őrzi. itt egyből sok okosságot megtudunk a ninjákról. Először is azt, hogy ezek a jószágok csak ilyen mindenféle talajgyakorlatokat bemutatva közlekednek csak, amivel valószínűleg aranyat lehetne nyerni az olimpián.
Főhősünket egy kisebb kompánia ninja veszi körül, de sebaj, felugrik a fára, legallyazza a növényt gyönyörű kertészeti bemutatót tartva, hogy szép formás legyen, és közben mellékesen levágja az ellenfeleket is. Itt aztán nagyon komoly kardozós jelenetek jönnek. Ezután hirtelen váltás, és máris egy motorcsónakos üldözésen veszünk részt, ahol egyből az évszázad haldoklási jelenetét láthatjuk. Erről nem írok, látni kell kategória.
Végre főcím és kezdődik a film. Egyből megismerjük a fő gonosz csávót. Ő egy ilyen nagyon komoly rágcsáló arccal rendelkezik, van neki divatos szakálla is, ráadásul gonosz narkotikumokkal mérgezi a békés választópolgárokat. De persze szerintem nem ebből van a vagyona, mert egy ilyen zseniális flasbackben megtudjuk, hogy a másik két főszereplőt gyerekkorukban ő mentette meg Vietnamban vagy 25 éve. A srácok közben felnőttek, de galád főszereplőnk nem öregedett, úgyhogy alighanem valami nagyon titkos fiatalító szerből van a vagyona. Ahogy az már lenni szokott, ezek a narkóbárók mindig ninja hadsereget tartanak, mert az olyan hátborzongatóan misztikus. Ez azért is jó, mert így egyből az egyik legtutibb jelenethez érünk, ami az ilyen filmekből kihagyhatatlan. A bemutató.
Igen, a fő gonosz csávó, a néger haverja, meg az a napszemüveges mangalica bandafőnök ilyen a világ minden tájáról idelátogató narkotikumos bandafőnököknek bemutatja, mit tudnak a ninják. Ez kulcs jelenet minden ilyen filmben. Itt a bemutató lényege, hogy az egyik ninjának le kell másznia a szakadékba de kötél nélkül. Ninjánknak erre egyetlen megoldása van. Beveti az egyik halálos ninja technikát, amit még a legnagyobb ninja mágusok is 6 évig tanulnak, de használni ők sem merik. Annyira komoly és brutális technika ez. A ninja rászalad a függőhídra és a mélybe veti magát. Lent van. Kötél nélkül. Hiába, ilyen komoly technikája csak egy ninjának lehet. A rágcsáló meg a mangalica persze ámuldoznak, hogy ez csodálatos, fantasztikus.
Végre megismerjük a főhősöket is, a két megmentett gyerkőcöt. Az egyikükből rendőr lett, aki most érkezik ide, hogy a rágcsálóarcú ellen nyomozzon. Mivel ő jól nevelt, törvénytisztelő rendőr, egyből pofán veri a rendőrség ajtajánál strázsáló egyenruhást, mert az meg merte kérdezni, kit keres. Most érkezett a srác a városba, de máris az irodájába kéreti az aktákat. Biztos valami ninja technika ez is.
A másik srácról kb annyit tudunk meg, hogy most házasodik, de alighanem munkanélküli. De ez nem igaz, szerintem a gyapjúbizniszben érdekelt. Mert az esküvő utáni szépen cizellált jelenetben láthatjuk a lábát, amin olyan komoly bunda van,. hogy arra még egy jól fejlett racka juh is csak irigységgel vegye elismeréssel bólinthatna. A csajának ráadásul a ruhájába csempésznek a rágcsálóról ilyen nagyon komoly terhelő fényképeket. Ezért aztán a csajt, aki rohadt idegesítő, elrabolják.
Beindul a brainstorming, amit nevezhetünk nyomozásnak is. Persze igazából túl nagy nyomozást nem kell levezetni, egyértelmű, ki a hunyó. Az ifjú férj elmegy az apóshoz, hogy tanácsot kérjen, de az nem ad neki, pedig lehetne. Pl: "Ideje lenne, hogy elmenj fodrászhoz". De az öreg nagyon bölcs, így csak leszidja a csávót, aki persze szent bosszút ígér.
A srácot találkára hívja a rágcsáló néger főasszisztense, hogy kicseréljék a filmeket az asszonyra. Na persze a balfaszt átverik, és egyből nagy bunyó kerekedik. Kiderül, a néger is mestere a kimondhatatlan nevű harcművészeteknek. Szerencsére megérkezik egy autónyi rendőr, mire a gonoszok kereket oldanak egy autóval. Erre a rendőrök -mivel elvégezték a rendőrtisztit és persze diplomások is- annyira begazolnak, hogy megállnak az autóval, kiszállnak, és futva kezdik el üldözni a gonoszok autóját. Végül is teljesen logikus.
Na a néger annyira begazol, hogy csinálnak egy ilyen erotikus home videót starring az elrabolt csaj. Na ezen a két főhős úgy begazol, hogy elindulnak rendet tenni, ahogyan Pistánk is szokott.
Újabb visszapillantásokból megtudjuk, hogy a racka juh imitátor ifjú férj annak idején elvégzett egy nagyon komoly ilyen ninja tesco gazdaságos tanfolyamot. Tudod, görögdinnyéket szabdalt, meg ilyen nagyon nehezen eltalálható szalmabábukra vadászott. Illetve nem is, amikor rátámadnak a ninják kiképzés közben, még emberek, de mikor ő leszúrja őket, kiderül, csak szalmabábuk. És még a ninják nem mágusok. Gandalf is csak tanulhatna tőlük. Na miután megtanulta hogyan kell a dinnyéket léveszteség nélkül szétvágni, okleveles ninja lett.
Most felveszi a cuccait, és elindul ninjáskodni. Persze, mint minden ninja, ő is tud láthatatlanná válni, meg füstfelhő mögött pillanatok alatt utcai hacukából fekete ninja pizsamába átöltözni. No persze mestere a talajgyakorlatoknak, még a budira is így megy ki alighanem. Ráadásul egy jól fejlett minigun is csak csodálkozva nézné azt a tűzgyorsaságot, ahogyan hajigálja a dobócsillagokat. Kb 1 másodperc alatt 6 embert terít le.
Szóval megindul, és levág mindenkit, aki az útjába esik. Felmegy a pagoda tetejére is, ahonnan egy kb 20 méteres kötélen ereszkedik le. Hogy ezt addig hol tárolta, azt nem tudom. Szerencsére jön a haverja is, aki nem ninja, ellenben a műanyagból készült gépkarabélyt mesteri módon tudja a kamera előtt rángatni. Így aztán a rackajuh meg a rángatós ledarálják az ellent. Persze az első miniboss a rágcsáló haverja, a mangalica. Kiderül, hogy ez is ilyen titkos ninja, mert bár egy jól fejlett sertés testalkatával rendelkezik, komolyan nyomja a bunyót. De aztán elég hamar elkezd fájni a gyomra, lévén beleáll egy kard, és ez megviseli.
Jön a fő bunyó kérem szépen. Azt már ugye mondanom sem kell, hogy a rágcsáló csávó is képzett ninja. Nagyon kemény bunyóban van részünk, amit a rendező úr szépérzékének köszönhetően egy ilyen nagyon szép vízeséses tavacskában csodálhatunk meg. Mondjuk nem tudom milyen vegyszer folyhat a vízesésben, alighanem valamilyen alien sav, mert mikor leugranak a tóba, eltűnik a pizsama a rágcsálóról is meg a racka imitátorról is. Na szóval, kicsit balettoznak nekünk, aztán a rágcsáló meghal.
ezzel vége is a filmnek. Semmi ölelkezés, csak a szépen cizellált záró képsor, ahogy a vízesés felé úszik a hulla. Semmi végső nagy zen bölcsesség, naplemente, csak egy THE END felirat. Zseniális, korszakalkotó lezárása egy korszakalkotó szuper mozinak.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ostobafilm.blog.hu/api/trackback/id/tr542844014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DurvaPisti 2011.05.23. 16:50:03

Ez a legdurvább, amit valaha láttam! :)
Ilyet nem is lehet kitalálni. Ez valami kozmikus paradox.
süti beállítások módosítása