HTML

Ostoba filmek

Ezen az blogon az ostoba szörnyes, akció filmekről írt humoros, szarkasztikus leírásim lesznek összegyűjtve, remélem sokak örömére.

Friss topikok

2011.04.06. 08:47 TrashFan

Cápatámadás Malibuban-avagy a cunambia oltott cápás zabálás

Hű bazzeg...Nem nagyon jellemző rám, hogy egyből egy film megtekintése után már meg is írom a recenziót, de itt nem tudok eltekinteni ettől. SyFy kábeltelevíziós társaság híres arról, hogy előszeretettel vetíti Asylumos barátaink műveit, de amellett saját produkciókat is készít. No ez a cápás baromság saját produkció, és ez az elkészült mű zsenialitásán meg is látszik.
A film egyből ilyen nagyon komoly in medias res kezdéssel indít. egyből a víz alatt vagyunk, ahol ilyen nagyon komoly bugyborékolások történnek, ami a hatalmas földrengést volt hivatott jelképezni. Mint tudományos berkekben köztudott, a földrengések fő hatása nem az, hogy romba dőlnek épületek, meg károkat okoznak, hanem ilyen mindenfajta nagyon komoly jószágok kerülnek elő a hatásukra, amik aztán baszott éhesek. Meg is értem, hiszen jelen esetben ilyen orrszarvúval keresztezett baszott nagy cápák kerülnek elő, akik eddig a sziklák mélyén éltek évmillióig, így aztán friss húsra éhesek. Hogy addig mit ettek? Nem tudom, biztosan valamiféle nagyon komoly emésztőrendszerük lehet, vagy talán rendelkeznek ilyen chipsautomatákkal odalent.
Na mindegy, miközben halaink előúsznak ideje megismerni a felzabálandó hősöket. Egyből itt van az NDK úszónő kinézetű csajszi, aki két pasi közt őrlődik, de később jó eséllyel teszi majd ugyan ezt a cápák fogai közt. Mindenesetre olyan széles háta van, hogy ha keresztbe egy hálót teszünk rá, simán lehetne pingpong asztalnak használni. Aztán itt van az ex szerelme, aki ilyen kő kemény tengerészgyalogos volt. Ja látszik is rajta, nagyon macsó gyerek. Aztán van az idióta szőke picsa, aki jól néz ki, de mellbőségével fordítottan arányos az agykapacitása, és ráadásul idegesítőbb, mint a fejed körül keringő légy. Rutinos ttrashfanok már vágják, mi lesz a sorsa....vagy mégsem? Aztán van egy vörös hajú bige is, aki szerencsére pont egyből fel tudja ismerni a cápákat, hogy ezek ilyen kihalt jószágok, és egyből levágja, hogy komolyabb radarrendszer van az úszójukban, mint a komplett NATO-nak. Ja és persze itt van a vőlegénye is, egy ilyen idióta hapsi.
Na a lényeg, hogy cápáink igen komoly vérengzésbe kezdenek az óceánon, ilyen nagyon komoly vörös festék locsolásos megoldással. Szóval miközben cápáink serénykednek, újabb földrengés van, ami elhozza nekünk a cunamit és ezzel az igazi elmebajt a filmbe. Mert aze gy dolog, hogy orrszarvú cápák garázdálkodnak, de ami most jön...
30 méteres szökőár közelít a partok felé így hőseink, akik a Baywatch szereplőválogatásáról maradhattak le, lezárják a partot és kiterelnek mindenkit. Hogy ők miért nem menekülnek, azt nem tudom, alighanem az lehet az oka, hogy érzik, ők most a főhősök. Miután észreveszik, hogy jön a víz, gyorsan elbarikádozzák magukat egy ilyen nagyon komoly fából épült bungalóban. Persze az árhullám nem söpri ám el az épületet. Kb 10 litykó víz befolyik, azt ennyi. Szóval valami nagy turpisság lehet a dologban....biztosan valami UFO technológiával épült a helyi Baywatch kirendeltség.
Mindenesetre ez a 10 liter víz is elég, hogy a vörös bringa krapekja majdnem megfulladjon benne. Pedig kb a bokájáig ért a víz. Na mindegy. ráadásul a szőke bige lába megsérül, és egyből levágja a hisztit, hogy emiatt többet nem vehet fel bikinit. Hát igen, komoly gondok. De megérkeznek a cápák is, és ostrom alá veszik a bungalót. A helyi Dobó kapitány vezérletével, aki az ex tengerészgyalogos, nagy erőkkel verik vissza őket. Na persze közben azért az aljas cápák alulról indítanak rohamot, és a vörös bringát elkapják. Meg is értem, mert a csaj arról győzködi a többieket, hogy élve kéne elkapni egy jószágot, mert olyan kis cukorfalatok. De a cápáknak nem tetszik, hogy mutogatni akarják őket, ezért a hiúságukon esett sérelmeiket úgy hozzák a csaj tudtára, hogy jól lezabálják. A szerencsétlen balfasz.
Közben látjuk a cunami iszonyatos pusztítását, amelyik képes volt egy STOP táblát kidönteni. Másra nem nagyon, mert ez a legkomolyabb pusztítás amit látunk. Iszonyatos képek ezek, a torkom is elszorult a hatalmas pusztulást látva. Megrázó.
Mindenesetre a közeli építkezésen rekedt 4 ember kitalálja, hogy elmennek a bungalóhoz. Úgy látszik ez valami nagyon komoly Zen központ lehet, vagy a Ley vonalak egy csomópontja. Na de nincs csónak. Erre az itteni bögyös, ám ennek megfelelően hülye csajszi kitalálja a megoldást. Tudja, hogy cápák vannak, de sebaj, beugrik a vízbe, hogy keres csónakot. Az nem baj, hogy kb 10 km-re minden irányban elé lehet látni, és egy darab csónak sincsen, ő elindul. Mondanom sem kel, hogy nagyjából úgy 10 métert jut, és a cápák lezabálják. Az idióta nő mellé idióta pasi dukál, így aztán ott marad a mólón, hogy egy kiugró cápa őt is jól lezabálhassa.
A slussz poén az egészben, hogy a másik két építési túlélő lesétálnak a mólóhoz, amit ez a jó szívű cunami megkímélt, és egyből találnak is csónakot, és elindulnak a Zen központ felé.
Itt közben folyik az ostrom, de jól tartják magukat a várvédők. Szerencsére meg is érkezik a csónak, így aztán elhagyhatják a bungalót. Messzire persze nem jutnak, nincsen elég kraft a motorban.
Magyarán visszajutnak az építkezéshez, ahol nagy dolgok történnek. Szegény NDK úszónő meg a kis ex pasija-akivel mondanom sem kell, az átélt veszély hatására újra összejön, igazi nem várt fordulattal-már nem tudnak bejutni a cápák miatt. Mivel a film készítői alighanem sokat játszottak a DOOM című játékkal, kitalálták, hogy mekkora komolyság lenne lehentelni egy cápát láncfűrésszel. Cápánk megrohamozza a csávót, az meg egy elektromos láncfűrésszel lezúzza a jószágot. Még szerencse, hogy nem lett zárlatos a víz alatt.
de közben odabent is zajlanak az események! Mert az egyik galád jószág a kb 80 centis vízben vígan úszkál a folyosón. Hát igen, az nem baj, hogy a cápa lehet vagy 2 méter magas meg vagy 8 méter hosszú, lazán dagonyázik a pici vízben. De rábaszik, mert lenyel egy dinamitot tartalmazó táskát, amit az egyik ravasz építész dob oda neki. Azt mondjuk megkérdezném, hogy mi a frásztól robbant fel, de ne is foglalkozzunk ilyen részletkérdésekkel.
Na mikor végre összegyűl az összes hérosz, megérkezik a főcápa is. ez még nagyobb, mint a többi, de ugyan úgy úszkál a pocsolyában, mint a többiek. Hőseink nem restek, csapdát állítanak neki, és láncfűrésszel meg csákányokkal lehentelik. Hogy a végére is maradjon bőségesen baromság, még láthatjuk, hogy a lehentelt cápa a 80 centis vízben kb 20 másodpercig merül le. Ez már komoly kérdéseket vetett fel bennem, de nem vagyok annyira komoly a relativitás elméletben, hogy erre magyarázatot tudjak adni. De talán még Einstein se tudna erre magyarázatot.
Mindenesetre mi örülhetünk a túlélők boldogságának, és annak az örömnek, amit a vége főcím okoz bennünk.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ostobafilm.blog.hu/api/trackback/id/tr582803844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2011.08.07. 01:35:23

Most nézem épp a filmet. Ez annyira, de annyira rossz, hogy az vérlázító. Mintha egy 12 éves gyerek a 3D Studio Max-on gyakorolna; kb. úgy nézett ki a cunami, meg ezek a hülye cápák.
süti beállítások módosítása