HTML

Ostoba filmek

Ezen az blogon az ostoba szörnyes, akció filmekről írt humoros, szarkasztikus leírásim lesznek összegyűjtve, remélem sokak örömére.

Friss topikok

2011.01.10. 07:38 TrashFan

A Hazafi-avagy Pista megirigyelte a Vírus című film sikereit

Vajon hogyan készülhetett ez a remekmű? Úgy vélem, Pista megtekintette a Petersen féle Vírus című filmet, és rájött, hogy az egy nagy nulla, mert ő sokkal jobban meg tudná alkotni. Így aztán találtak valami elmebeteg, félőrült fazont, aki pénzt áldozott erre a celluloid ganajra, amit Hazafi címen ismerünk.

Pista ezúttal egy ilyen nagyon komoly western fílingű helyen él a kislányával és a nagy cowboy mágussal, akitől Pista a cowboykodás minden trükkjét elleste. Tudod, puszta tekintettel terelni a jószágot, egy fűcsomónak álcázni magadat, meg 3974 méterről kilőni a bolhákat egy jószág seggéről egy Napóleon korabeli puskával. Aztán persze sok minden kiderül még Pistáról. Pista a tehénszar szagmintákon kívül foglalkozik még ilyen nagyon modern kori alkímiával is, amivel ilyen nagyon komoly kotyvalékokat kever, ami csodaszerként funkcionál.
A nyitó képsorokban látjuk, hogy Pista teheneket kerget, meg egyből kiderül, milyen jóságos, hogy egyetlen szemöldök ráncolással megakadályozza a cowboy mágust, hogy a sérült jószágon elvégezze a kegyelemlövést.
A 6. percben végre kezd körvonalazódni a konfliktus lehetősége. Van egy ilyen nagyon komoly dagadt redneck mangalica, aki ilyen goebbelsi propagandát zúdít a kis dzsiájdzsó magánhadseregére. Tudod, éljenek a fehérek, vesszen a kormány, és hasonló csalafinta szólamokat. De mivel a házikóját a kormányerők körülzárták, mint a németek Leningrádot, és ostromra készülnek, a dagadt redneck tervet főz ki. Lenyel ilyen zöld kulimászt, amit kb Hókuszpók szokott kotyvalékolni, hogy majd jól megfertőz mindenkit. Jah, mintha ehhez a puszta nyála nem lenne elegendő! Ezután megadja magát, bár Pista levágja, itt valami nem kóser!
Pista közben a városban dolgozik, mert ő a helyi csodadoktor. Persze ingyen és bérmentve dolgozik. Kedvencem az öreg nénike, aki előhúz fizetség gyanánt egy bugylibicskát. Pista ránéz, és egyből levágja, hogy egy damaszkuszi penge az. Hát igen, az amcsi falvakban az öreg nénikék is damaszkuszi pengével szeletelik a póréhagymát.
Közben máris ott találjuk magunkat egy cizellált tárgyaláson, ahol a dagadt redneck csávó jól pofán csulázza a bírót. Biztosan nem tetszett neki a per lefolytatása, és így akart a sérelmeinek hangot adni. A bíró bá erre nagyon komolyan megbetegszik. Az orvosok csak hümmögnek, ámuldoznak, mindenféle misztikus grafikonokat lesnek, és vakargatják a fejük búbját. Pista befut a kórházba, ránéz a betegre, és már mondja is, hogy mi a gond. Neki nem kell grafikon meg sztetoszkóp meg a többi ilyen ostoba és felesleges orvosi kellék. Jah, mert kiderül, hogy titokban ilyen nagyon komoly virulógus is volt, 563-as veszélyességi szintű vírusok mestere.
Kb 3 percen belül ideér az isten háta mögé a hadsereg meg a HAZMAT. A Sereg ilyen nagyon komoly drótkerítéses meg keréklyukasztós útzárakat állít fel, amely olyan komoly munka, hogy a helyi fődzsiájdzsó közvetlenül a vezérkari főnöknek jelenti, hogy kiszórtak 485 jancsiszeget, de még kell szórni 345 darabot, de másfél percen belül ez is meglesz. Gondolom a vezérkari főnök maga alá huggyant az örömtől. A városban meg mondják a "minden rendben van, semmi baj" dumát, amit a legkevésbé sem cáfol meg az a 35 hulla, aki az utcán fekszik, meg a zombi mozgású állampolgárok tömege. Pista már a komplett emberiségért aggódik.
Mivel a pókhasú mangalica csávó is megbetegedett, kitalálja, hogy ilyen nagyon komoly ostromot vezet le a kórház ellen. A terv sikerül is, leigázzák az épületet, csakhogy, nem készülnek fel valamire! Mert megállapítják, hogy a vakcina Pista lányának vére lehet. Aha! Hiába, a jó levegő! Csakhogy Pista ezt nem hagyja! Felszerelkezik a damaszkuszi bugylibicskával, és szétcsap pár ostobát. Mivel megéhezik a bunyó közben, az egyik károsultat a chips automatába építi be, és a zacsik meg kipotyognak. 40 perc után Pista végre agresszorkodik!
Pista hazatér, de jönnek a galád csávók! De az öreg cowboy máguson nem tudnak átjönni. Hatalmas robbanás rázza meg a vidéket, és máris vagy 10 genyó fel van számolva. Igaz, az egyik megöli még a mágust. Pista persze mindezt egy márvány szobor higgadtságával reagálja le.                                                                                                       
Pista elmegy az apjához, aki ilyen nagyon komoly indián bölcsességeket tud mondani neki, ráadásul egy NASA szintű labor is fel van szerelve a kajibában. Pista nekilát vért elemezni. Segítségére van egy csajszi, akinek a becsületes neve Dr. Fehérfelhő. Vajon ez van a személyiben is neki? Na mindegy. Persze rájön, hogy nem elég komoly a cuccos itt, így aztán a hegyekben lévő titkos laborba megy. Ez a hely olyan titkos, hogy még azok katonák sem tudnak róla, akik őrzik. Ennek ellenére Pista kb 10 másodperc alatt bent is van. Itt mindenféle kísérleteket végez, és amikor sikertelen, tereprendezést végez. Szétdobálja a székeket. Na a lényeg, Pista azért rájön, hogy a helyi virág az ellenszer, amit a tehenek trágyája tesz biztos ilyen katonai vírus ölő szerré.                            Pista aztán leszámol a mangalicával is végre! Egy ilyen nagyon komoly művelettel egy borospohár tetejét letöri, és a pohár szárát belenyomja a mangalica fejébe, elégtételt véve az őt és a lányát ért inzultusokért. Hát igen, Pista kezében még egy közönséges borospohár is halálos fegyverré válik!
A város fölött végre elkezdik szórni a virágot, és az embereket felszólítják, hogy menjenek, szedjék össze, és főzzenek teát belőle. Az más kérdés, hogy kb Pistán és kis csapatán kívül mindenki fetreng a vírustól, így a franc tudja ki szedegeti össze a virágokat.
Mi pedig szépen egy hulló virágfelhő képeivel vehetünk búcsút Pista legújabb világmentésétől, és pár tízezer hajszálunktól is, ami a film megtekintése miatt hullott ki.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://ostobafilm.blog.hu/api/trackback/id/tr832573292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.