HTML

Ostoba filmek

Ezen az blogon az ostoba szörnyes, akció filmekről írt humoros, szarkasztikus leírásim lesznek összegyűjtve, remélem sokak örömére.

Friss topikok

2010.10.09. 08:03 TrashFan

American Ninja-avagy a színes pizsomás ugrabugrálás

Mai cikkemben egy olyan filmről írok pár sort, amelyikre igazán mondhatjuk, hogy a 80-as években kultikus státuszt vívott ki kis hazánkban. Ez pedig a mindenféle színű pizsamás alakokat felvonultató American Ninja.

Bizony, sosem felejtem el azokat a régi szép napokat, amikor akkori kiskölökként mi is naccerű ninják akartunk lenni. Ilyen fabotokat használtunk kardként, azokkal hadonásztunk nagy keményen. Aki igazán nagy spíler volt, az még ilyen fekete pizsamát is készített a fejére anyuka szoknyájából. Bizony, azok voltak ám a dicső szép napok!
Mindebben nagy szerepe volt egy bizonyos Joe Armstrong nevű csávónak, akit minden idők második legnagyobb fehér ninja csávója alakít, Michael Dudikoff. Persze, hogy csak a második, hiszen minden idők legnagyobb fehér ninja csávója ki más is lehetne, mint a magyar honfoglaló Franco Nero. Persze Nero azért sokkal keményebb, őt segíti a hatalmas ninjabajusz is, ami Dudikoffnak nem áll rendelkezésére.
Joe ilyen nagyon kemény gyerek, akit annak idején a nagy ninja mágus nevelt fel. Megtanította a mi kis Joe-nkat dinnyéket szétvágni kardal úgy, hogy a dinnyelé ne fröccsenjen ki, meg mindenféle ilyen farönkökön való ugrabugrálásra is. Persze létfontosságú, minden ninja képzés alapja, hogy ilyen bambuszból készült fúvócsővel görögdinnyéket vagy éppen tököket lődözzünk. Persze a legmérgezőbb leveli varangy béka mérgével kezelt tűkkel. Ettől aztán a ninják olyan kurva kemények lesznek, hogy hozzájuk képest az Alienek ártatlan képű plüssfigurák.
Na szóval Joe ilyen nagyon kemény ninjává lesz, aki persze csak azért tanulta meg az azonnal ölés mind a 956 technikáját, hogy a gonosz csávókat le tudja verni.
Joe beáll katonának, ahol az ember azt hinné, minden remekül megy, de nem. Mert a gonosz csávók már ide is beették magukat, és mindenféle galád tettekre készülnek a békés amcsi választópolgárok ellen. Joe persze egyből belekerül az események láncolatába, és az első komoly bunyónál már be is mutatja az egyik legtutibb ninja témát, a "hasas ugrást a betonra" nevű technikát. Olyat ugrik, hogy el ne üsse a kocsi, hogy az még nekem is fájt a tv előtt.
Persze kiderül, hogy a gonosz csávók is rendelkeznek ninjákkal, nem is egy ninjával. A főgonosz ninja ilyen ultrakemény csávó, aki annyira szúrós tekintettel rendelkezik, hogy még a betonfalat is átdöfi. Ez is valami titkos technika lehet. Közte és Joe közt persze rögtön megindul a rivalizálás, hogy melyikük a keményebb ninja csávó.
Joe egyből bemutatót tart a ninjaságból, amikor egy felmosóvödörrel meg egy slaggal lenyomja azt a nagyszájú feka csávót, aki persze ezután a legtutibb haverja lesz, és innentől együtt ninjáznak. Mert persze a fekete csávó is keményen nyomja a mindenféle kimondhatatlan nevű harcművészeket. Fő technikája az ilyen handzsár szerű fegyver forgatása, ráadásul egyszerre kettőt!
Persze a gonosz ninja csávó is bemutatja mit tud, miközben egy bemutatónak álcázott tömegmészárláson legyilkolja a saját embereit. Ez azért fontos, mert így megtudjuk, hogy ő és Joe mennyivel kimagaslik a tudásukkal a többi pizsamás ugrabugráló közül. Persze azért is fontos ez a jelent, mert így megtudjuk, hogy ilyen mindenféle színű pizsamába szeretnek öltözni a ninják. Van itt kanárisárga, lila, kék, fekete, piros, de talán még fos zöld rejtőszínű pizsamájuk is van valahol, ha az árnyékszéken kell valakit hidegre tenni.
Joe persze rájön, hogy itt micsoda összeesküvés folyik a háttérben, és elhatározza, hogy felszámolja azt. Szerencséjére a gonosz csávók házában él az ő öreg mestere, aki egy pagodában lakik, és kertészként épült be a gonosz ninja csávók közé. Persze titkos célja az ilyen gonosz ninja brigádok felszámolása. Az öreg kertész szerencsére ismeri a Kobuderát, ami ilyen kurva kemény ninja mágia. Mellette az öreg szakállas Dumbledore professzor meg Gandalf is elbújhatna. Na ezt a mágiát szerencsére átadta Joe-nak is, aki ettől még keményebb ninja lett, mint az ellenlábasa. Az öreg csávó még a teleportálást is ismeri, így a végső ostromkor meg is tudja menteni Joe életét, amit egy genya kés akar kioltani.
Joe tehát elindul derék néger puszipajtásával, hogy felszámolják a gonosz csávók táborát. Itt aztán olyan kemény harc kezdődik, amit még részletezni sem merek. Persze a lényeg, amit mindenki vár, Joe meg a gonosz ninja csávó bunyója. Ez a gonosz ninja csávó annyira durva, hogy még a birodalmi rohamosztagosoktól is szerzett lézerfegyvert, amit beépített a csuklópántjába. Persze mindez hiába, mert Joe-val van a kobudera, és baromira leszarja ő az ilyen trükközést. Odamegy, és nagyon csúnyán elkeni a gonosz ninja szája szélét, aki meg csodálkozik, hogy ez nem lehet. Persze a végén rájön, hogy ő kurva gyenge, mert ő nem ismeri a kobuderát, a ninja mágiát, és így megváltásként várja a halált.

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ostobafilm.blog.hu/api/trackback/id/tr162357541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kistucsok 2010.12.12. 09:06:13

Szervusz,
nagyon tetszik a blog, tegnap elolvastam minden bejegyzést és nagyon komolyan nyomod!

DE, azért írok pont ide, mert egy ilyen klasszikust azért nem kellett volna bántani, szerintem a szutyokfilmeknek kifogyhatattlan mennyisége van, de egy ilyen gyerekkori kedvencet bántani, na kicsit morcos vagyok :)

TrashFan 2010.12.12. 09:12:15

Szia Kistucsok!

Nos, meg kell, hogy mondjam, nagy kedvencem nekem is a film, ez is, meg a második része is. No de attól, még mert nagy kedvencem, még egy állati nagy blődség, nem igaz?
Pontosan így vagyok pl a Kommandó című filmmel is, amit nagyon szeretek, de egy nagy agyatlanság, és ezért is írok majd róla itt.

Örülök, hogy tetszik a blog!
süti beállítások módosítása