HTML

Ostoba filmek

Ezen az blogon az ostoba szörnyes, akció filmekről írt humoros, szarkasztikus leírásim lesznek összegyűjtve, remélem sokak örömére.

Friss topikok

2011.04.08. 19:13 TrashFan

Született Pusztító-avagy Pista rendet tesz Romániában

Azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy a fos filmek rajongói számára egy-egy Pista mű megjelenése piros betűs ünnep, maga a kánaán, a mennyei manna. Hiszen Pista újkori filmjeiben minden meg van, amit egy fos film rajongó elvárhat. Ostoba, hülye sztori, agyament karakterek és párbeszédek, szar akciók, na és persze maga Pista, aki színészi kvalitásaival sikeresen múlja alul a jól fejlett Sztálin bronzszobrot. Szóval Pistától azért elvárunk ezt-azt, lássuk hát, megfelelt e a magas szintű elvárásoknak.
Pistánk miután az Államokba már laposra vert minden rossz fiút, felszámolta a komplett maffiát, meg már ilyen vidéket élő kétlábú mangalica redneckeket is, úgy dönt, ideje a világ más tájain is rendet tenni. Így aztán az utóbbi évekbe áttelepült Romániába, hogy az ilyen mindenféle ...escu nevű egyénekkel kokettál. Ezúttal Pistánk egy nagyon komoly nemzetközi kábszer ellenes brigádot kommandíroz Bukarestben. Merthogy az amcsik rájöttek, a terroristákat a narkotikumos pénzekből finanszírozzák. Mivel köztudott, hogy még véletlenül sem Miammar meg Afganisztán és hasonló helyek a drog fő forrásai, Pistának a szomszédainknál kell nyomoznia.
Már a kezdet kezdetén megtudjuk ismét az örök igazságot, miszerint is Pistávbal kapcsolatban állni nem életbiztosítás. Komolyan mondom ennyire szerencsétlen faszi nincsen még egy. Minden filmjében valakijét megölik, elhurcolják, lekaszabolják. Szerintem valahol van egy nagyon komoly titkos szervezet, akik direkte módon Pista szeretteire vadásznak. Egy nagy monológban ugyan is egyből megtudjuk, hogy itt éppen a társa halt meg. Szerencsére egyből kapunk egy hatalmas Zen bölcseletet is tőle ("Mindenkiben lakozik sötétség"), amire már nagyon nagy szüksége volt a hormonháztartásomnak. Ezt a bölcsességet halva egyből úgy éreztem, mintha 3 hetes wellnessen esett volna át az agyam.
Hamar meg is ismerjük azokat, akiknek az a feladata, hogy majd Pista szarrá verje őket. egy ilyen nagyon komoly galeri, akik azzal szórakoznak, hogy betörnek házakba, kirabolják, és az ott lakó csajszit megerőszakolják. Ezt azért művelik, mert van egy ilyen nagyon komoly Don Corleone imitátor gengszter csávó, akinek tartoznak. Ez a Corleone imitátor ráadásul valami titkos Lékó Péter lehet, mert állandóan sakkozik a parkban, és úgy árulja a cuccost. Na ja, a gengszeterfőnök személyesen árulja a 2 milligrammos kiszerelésű anyagot, hátha lebukik.
Pista a legutóbbi ilyen erőszakolós rablás után magára ölti a jól ismert mosatlan műbőr kabátját, és komoly nyomozásba kezd.
Mivel Pistánk sok Poirot-ot nézett, egyből levágja, kit kell kihallatni. A csóka el is mondja, hogy van ez a Corleone pózer sakkmester faszi, aki ismeri Costelt, ezt a kalácsképű faszit, aki az erőszakoló. Így aztán Pistánk megfigyeli a sakkmestert. Na persze mondanom sem kell, kb 2 másodperc alatt kiszúrják őket, ami azért jó, mert így Pista bemutatót tarthat. Amíg a balfasz haverja egy csávót páhol el, addig Pista lever 3 másikat. Persze csak azért ennyit, mert nincsenek többen, amúgy kb 2 tucat sem kottyanna meg neki.
Pista gyorsan lekapcsolja a sakkmestert, biztosan azért, mert szeretne egy partit lenyomni vele, merthogy bizonyítéka az semmi nincsen ellene. Hacsak nem az, hogy szerzői jogokat sért a Corleone lemásolással. Na szóval szabadon is engedik. A csávó komoly összetűzésbe kerül a kalácsképűvel. Annyira izzik köztük a harag, hogy egy kovács simán tudna mellettük dolgozni.
Mindeközben Pista újabb Zen bölcsességeket mond, hogy a feng-shuink egyenletesebb legyen. A nőjét is elviszi étteremben, és itt megtörténik az, ami kérem filmtörténeti esemény! Pista mosolyog! Ide nekem a bökőt, hogy ezért Életműdíjat és Oscart is le fog akasztani! Na persze azért ez a nagy esemény sem akadályozza meg, hogy azt a két öngyilkosjelöltet lepofozza, aki be mert szólni neki. Hihetetlen, hogy még vannak élőlények, akik neki mernek menni Pistának.
Mindeközben a kalácsképű meg a sakkmester nagyon összeszólalkoznak, így a kalácsképű elmegy a Donhoz hogy végezzen a feleségével. Itt nagyon komoly lövöldözős jeleneteket láthatunk, aminek a végén lelövik a nőcit. A Don ezen annyira berág, hogy elmegy Pistához, hogy végezzenek a kalácsképűvel közösen.
Pistáról tudjuk, hogy az elvek embere, így szó nélkül elfogadja egy gyilkos kábítószeres bandafőnök segítségét, és elindulnak bosszút állni. Hatalmas nyomozás révén rá is találnak a kalácsképűre, aki az embereivel egy ilyen nagyon komoly erődítési munkálatok után bevackolják magukat egy bárba. A balfaszok Persze nem tudják, Pista az ellenség, és ő leszar mindent, hiszen a Csí erőkkel ha kell falakat tud rombolni.
Szóval a csávó menekülni kezd, de azért előtte még Pista új társa is meghal. Hiába, Pista valóban egy született pusztító, ahogy a magyar cím mondja. ráadásul a balfasz 1 napja tudta meg, hogy pulyája lesz, ami mellékszereplőkén kifejezetten hátrányos helyzet, jó eséllyel okoz halált, mint ahogy most is láthattuk.
Szóval a Don és Pista nekiállnak üldözni a kalácsképűt meg az emberét. Nem akarom hosszan húzni a dolgokat, mert nem hiszem, hogy van olyan ember, aki azt gondolná, hogy bárki is el tud menekülni Pista haragja elől. Szóval levadásszák a gonoszokat.
Az utolsó jelenet pedig maga a varázslat, mert Pista felkeresi a sakkmestert a parkban, és gyakorlatilag szerelmet vallanak egymásnak. Éppen, hogy nem bőgtem el magamat ezen az érzelmes és nagyon szépen komponált jeleneten. de mivel sajnos nincsen itthon vödör, így a könnyeimet visszatartottam.
Mit lehetne még mondani? Pista hozta a szokásos formáját, ami bár a béka segge alatt van, azért még kurva szar. Szóval Pista, mi a szent szar volt ez már megint?

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ostobafilm.blog.hu/api/trackback/id/tr402810401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DurvaPisti 2011.04.16. 23:03:39

Ez a Pista egy külön kategória! :)
Nagyon jó a cikk!
süti beállítások módosítása